Nieuws

Nieuws

Belangstelling uit Brabant voor hubs

Het Reizigersoverleg Brabant liet zich op 6 mei jl. voorlichten over alle ontwikkelingen rondom de hubs in Groningen en Drenthe. Ze brachten daarbij o.a. een bezoek aan de hub in Gieten en de onlangs verbouwde hub in Delfzijl. Vol inspiratie reisde men weer terug naar Brabant.

Prettiger wachten op trein en bus in Groningen en Drenthe

Even wachten op de trein of bus is vanaf dit voorjaar op verschillende stations en haltes aangenamer. Op twaalf hubs in Groningen en Drenthe worden namelijk speciale hub-banken geplaatst. De opvallende knalblauwe banken zijn speciaal in hub-stijl gemaakt. Er kunnen meerdere mensen op zitten. De hubs worden ook voorzien van gratis wifi. Zo kunnen reizigers altijd online zijn op de hub.

Gedeputeerde en wethouder openen nieuw stationsgebied Delfzijl

Het stationsgebied van Delfzijl heeft een flinke facelift gekregen. Het station is vanaf nu een aantrekkelijke entree voor Delfzijl. Bovendien biedt het als hub volop mogelijkheden om op een prettige manier (door) te reizen in de omgeving. Het nieuwe stationsgebied werd vandaag feestelijk geopend. Wethouder IJzebrand Rijzebol van gemeente Delfzijl, gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en NS-regiodirecteur Joost van der Bijl namen er de blindegeleidevoorzieningen in gebruik. Ze kregen daarbij hulp van inwoner Janny Bolhuis en Reinier Doornbos (voorzitter Handelsvereniging Delfzijl), die beiden deelnamen aan de klankbordgroep.

Drentse Technasium-leerlingen presenteren plannen voor hub Gieten

Zo'n honderd leerlingen van 3 havo en 3 vwo van vijf Drentse Technasia presenteerden vrijdag 23 november hun ideeën voor de afscherming van geluid, de verbetering van een hub (busstation) langs de N34 en aanpassingen voor het verkeersplein in Gieten.
De leerlingen van het Hondsrug College uit Emmen kwamen als beste uit de bus met een mooi uitgedacht 3D-ontwerp voor een hub in hunebedstijl.