Nieuws

Nieuws

Hub Ten Boer geopend: een comfortabele overstapplek met wifi en drinkwater

Reizigers die in of via Ten Boer reizen, kunnen vanaf vrijdag 16 november extra comfortabel overstappen op de hub in Ten Boer. Een veilige, goed toegankelijke P+R aan de Groene Zoom en wifi en drinkwater bij de halte Boltbrug maken eventjes wachten in Ten Boer aangenaam. Burgemeester Frank de Vries van de gemeente Ten Boer en gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk van de provincie Groningen namen er vrijdag 18 november de wifi en een fietskluis in gebruik.

Aanleg nieuwe P+R Leek van start

Op vrijdag 9 november hebben de provincie Groningen en de gemeente Leek, in samenwerking met Rijkswaterstaat een start gemaakt met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek aan de A7. In totaal komen hier 200 gratis parkeerplekken, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen waardoor het een volwaardig vervoersknooppunt, oftewel hub, wordt. Hier kunnen reizigers op een prettige manier even wachten en vlot overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Verder komt er onder meer een aparte busafrit aan de noordkant van de A7. De bus kan zo sneller en betrouwbaarder van en naar Leek rijden. De P+R is in juni 2019 gereed.

Toekomstige hub door de ogen van leerlingen Praedinius Gymnasium Groningen

Op vrijdag 2 november presenteerden leerlingen van het Praedinius Gymnasium Groningen hun ontwerpen voor een hub. In opdracht van de provincie Groningen hebben de tweedeklassers in het kader van het vak Technasium in groepjes een ontwerp gemaakt voor vier verschillende hubs: station Uithuizen, P+R Haren, P+R Kardinge en de (nog te bouwen) P+R Leek A7.

Fietskluizen zorgen voor prettige overstap op hubs in Borger, Peize en Gieten

Reizigers kunnen vanaf eind oktober hun fiets veilig stallen in fietskluizen op de hub in Borger, Gieten en Peize. Op de hubs zijn vier nieuwe kluizen geplaatst. Reizigers kunnen de kluizen reserveren en bedienen met een app. Ook betalen kan gemakkelijk via deze app. In de fietskluis staat de fiets droog en elektrische fietsen kunnen er opgeladen worden.