Leek, Centrum

De hub Leek Centrum is een busstation in het centrum van Leek. Vanaf hier rijden er bussen richting Groningen, Assen, Oosterwolde, Marum en Grootegast. Er rijdt een nachtbus naar Groningen HS.

Leek, Centrum

De hub bestaat uit twee bushaltes, waar je een abri, fietsenstalling en panelen met reisinformatie vindt. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid voor auto's. De gemeente Leek en de provincie Groningen zijn in het kader van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek, bezig met het opwaarderen van deze hub.

Meer informatie over de hubtaxi vindt u op de website van publiek vervoer. Op deze site vindt u ook het telefoonnummer voor het reserveren van een hubtaxi.

Plan hier uw reis met het openbaar vervoer van en naar deze hub.


Modaliteiten

 • Bus
  Bus
 • Taxi
  Taxi
 • Auto
  Auto

Faciliteiten

 • Fietsenstalling
  Fietsenstalling
 • Watertappunt
  Watertappunt

Nieuws

Water voor dorstige reizigers in Leek

Op vrijdag 31 augustus deelde een promotieteam flesjes met water uit bij de hub in het centrum van Leek. Sinds half juli staat op deze hub een watertappunt. Met de uitdeelactie werd de hub en het nieuwe watertappunt onder de aandacht gebracht bij de reizigers.

Reizigers kunnen hun dorst lessen op hub centrum Leek

Reizigers, bezoekers en passanten in Leek kunnen vanaf deze week hun dorst lessen op de hub in het centrum van Leek. Daar staat een openbaar watertappunt, waar ze hun waterfles kunnen bijvullen. De watertap is onderdeel van de hub – de vernieuwde bushalte – aan de Oosterheerdtstraat in het centrum van Leek.